Arkitektpraktikanter, hösten 2018

Logga in och sök jobbet

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill göra din praktik på planavdelningen och som på så sätt vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Därför behöver vi dig som vill vara med och utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm för alla. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Stadsbyggnadskontoret arbetar med övergripande planering, detaljplanering, bygglov och stadsmätning. Vi prövar även bidragsansökningar för bostadsanpassning. På planavdelningen är vi ca 120 anställda. Vi jobbar projektinriktat med allt från detaljplanering till översiktlig planering och utredningar för hela Stockholm. Vill du vara med och forma morgondagens Stockholm?

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu praktikanter till vår planavdelning. Där får du möjlighet att på nära håll följa Stockholms stadsutveckling, arbeta och delta i stadsutvecklingsprojekt samt delta i arbetet med att samverka med byggaktörer, fastighetsägare och andra förvaltningar. Vi har ett öppet arbetsklimat där vi lär av varandra och arbetar i team i geografiska enheter. Som praktikant är du delaktig i större projekt men kommer även att få ta eget ansvar för en mindre plan, med stöd av handledare. Utöver detta är du behjälplig vid volymstudier, skisser i SketchUp, Illustrator mm.

Vi brinner för stadens utveckling och värnar om ett mer hållbart samhälle. Som praktikant hos oss har du en handledare och tillsammans utformar ni en plan för lärande och utveckling under din praktik.

För oss är kontakten med studenter och universitet viktig. Vi tror på ett ömsesidigt utbyte och att vi berikar varandra med olika erfarenheter.

Välkommen till en inspirerande och lärande miljö!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • utbildar dig till arkitekt, planeringsarkitekt- eller landskapsarkitekt
  • fortfarande är studerande och som har minst en kandidatexamen
  • trivs i projektledarrollen, är drivande, självgående och trivs med att ta egna initiativ
  • har god samarbetsförmåga och arbetar väl i team
  • goda kunskaper i Sketch Up och Adobeprogrammen
  • god kunskap i svenska språket, i både tal och skrift

I din ansökan vill vi gärna se ett urval av din portfolio. Praktiken avser att starta 3/9 och pågår under 6 månader, med en eventuell förlängning upp till ett år.

Välkommen med din ansökan senast 16/4 2018.

Kontaktpersoner:

Stina Bäckström: stina.backstrom@stockholm.se, 0850827256

Martin Bretz: martin.bretz@stockholm.se, 0850827527

Logga in och sök jobbet