Avlösare till Farsta

Logga in och sök jobbet

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för personligt stöd är en kommunal verksamhet som utför beställningar från stadsdelsförvaltningens biståndsenhet och Försäkringskassan. Insatserna är personlig assistans, ledsagning, avlösning och kontaktperson. Vår verksamhetsidé och vårt uppdrag är att våra kunder ska kunna leva ett så normalt liv som möjlighet utifrån deras egna förutsättningar. Insatserna ska präglas av ett stort självbestämmande. Inflytande, trygghet och tillgänglighet är ledorden för verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att bli avlösare till våra kunder i Farsta och Skarpnäck? Att arbeta som avlösare innebär att man är hemma hos en person med funktionsvariation ett antal timmar per månad, regelbundet eller vid enstaka tillfällen. Det gör det möjligt för anhöriga att få tid till egna aktiviteter.

Vanligtvis gäller uppdraget barn och ungdomar men du kan också vara avlösare till vuxna personer.

Kvalifikationer

För att klara uppdraget som avlösare bör du ha erfarenhet av att arbeta med personer som har en funktionsvariation. Du bör ha ett genuint intresse för att arbeta med människor och kunna arbeta självständigt. Du ska kunna göra dig väl förstådd på svenska i både tal och skrift. Detta för att kunna kommunicera obehindrat med kunder och arbetsledning.

Övrigt

Flera av våra kunder har specifika krav på sin avlösare, det kan handla om önskemål om erfarenhet, ålder eller intressen. Därför kommer våra kunder att medverka vid rekryteringen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning Deltid

Löneform Timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Har du frågor eller vill veta mer om arbetet som avlösare är du välkommen att kontakta oss personligtstod.farsta@stockholm.se

 

Logga in och sök jobbet