Praktik inom geodata, mätning och kartläggning

Logga in och sök jobbet

Stadsmätningsavdelningen ansvarar för alla kart- och mätrelaterade uppdrag på stadsbyggnadskontoret, vilket innefattar produktion, ajourhållning och förvaltning av grundläggande kart- och geodata för stadsbyggnad och infrastruktur. Vi arbetar med moderna instrument och digital fotogrammetri. Därutöver har vi tillgång till det senaste inom 3D-modellering och utvecklar stadsmodeller i VR- och AR-teknik för utställningar och samråd.

För dig som går en tvåårig yrkeshögskoleutbildning inom geodataområdet, där en del av studierna är Lärande i arbete (LIA), erbjuder vi möjlighet till praktik under hösten 2018. 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att delta i det dagliga arbetet och får på så sätt en omväxlande och bred praktik där du kommer att prova på arbetsuppgifter inom såväl geodata som fastighetsbildning på Stadsmätnings­avdelningen.

 

Praktiken innefattar bland annat:

  • Terrester mätning i fält (ex. inmätning, utstakning, lägeskontroll, fastighetsbildning)
  • stomnätsarbete, inklusive finavvägning
  • fotogrammetrisk kartering
  • ajourhållning av baskarta och översiktskartor
  • 3D-modellering
  • GIS-analyser och bearbetning.

 

Utbildning

Pågående tvåårig yrkeshögskoleutbildning inom geodataområdet, där en del av studierna är Lärande i arbete (LIA).

Personliga egenskaper

Vi lägger vikt vid följande kompetenser:

Du har god förmåga att planera och agera utifrån uppsatta mål i ditt arbete. Du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och är noga med att hålla en god kvalitet i ditt arbete. Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört förhållningssätt. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram. Då vi är en organisation i förändring söker vi dig som ser möjligheter i förändringar och utmaningar och som bidrar med engagemang och kompetens.

Låter det spännande och passar beskrivningen in på dig? Vi hoppas att du kan vara en av våra framtida medarbetare!

Antal platser: 1

Sista ansökningsdag: 31 maj

Kontaktperson: Ulf Hedlund, enhetschef

Logga in och sök jobbet