Praktikplats under hösten 2018 som bygglovhandläggare på stadsbyggnadskontoret

Logga in och sök jobbet

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi har ca 390 anställda och arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Kontorets övergripande uppdrag är att planera för 40 000 nya bostäder till år 2020. Vi sitter centralt på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central.

 

Till Sveriges största bygglovsavdelning söker vi nu fyra praktikanter inför hösten till rollen som bygglovhandläggare. Vi är ca 100 medarbetare fördelade på åtta enheter, som arbetar nära varandra i team. Vi handlägger allt från små tillbyggnader till skolor, sjukhus och nya bostadskvarter. Ett viktigt uppdrag för oss är också att ge råd och information till stockholmarna.

Praktikperioden är tänkt att påbörjas i slutet av augusti och pågå under 11 veckor på heltid. Sista ansökningsdag är 27 mars.

 

Arbetsbeskrivning

Som praktikant kommer du att delta i det dagliga arbetet och får på så sätt en omväxlande och bred praktik. Med hjälp av handledning och stöttning från din mentor får du en god inblick i handläggningen av en variation av ärenden enligt plan- och bygglagen. Under praktikperioden får du även inblick i att arbeta proaktivt med rådgivning och du kommer att delta i möten med byggaktörer och bygglovssökande.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som läser en pågående YH-, civil- eller högskoleutbildning med inriktning bygglovhandläggning, samhällsbyggnad, juridik, arkitektur, teknik eller annan motsvarande studieinriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid följande kompetenser i denna rekrytering: Du har god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer framåt. Du har ett gott omdöme, förhåller dig professionellt i arbetet, har ett lyhört förhållningssätt och trivs bra med att arbeta i team. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram.

 

Låter det spännande och passar beskrivningen in på dig? Vi hoppas att du är en av våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontakt: Vid frågor om praktikplatserna är du välkommen att kontakta Helene Munkner, enhetschef på Bygglovsavdelningen och vid frågor gällande rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Witkowsky, HR-konsult.

Sista ansökningsdag: 27 mars

 

Läs gärna mer om stadsbyggnadskontoret här: www.stockholm.se/sbk

 

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

 

Logga in och sök jobbet