Simlärare sökes för timanställning till flera simhallar

Logga in och sök jobbet

Vi tror att simlärare är det perfekta extrajobbet för dig som älskar att se andra människor växa med sina nya vattenkunskaper, gillar att ha ett arbete där du får röra på dig och som får energi av att träffa många människor på kort tid.

Idrottsförvaltningen har varje år omkring 30 000 elever i simskola, både barn och vuxna. Vi erbjuder särskilda kurser för personer som har en funktionsnedsättning, för vuxna som vill lära sig crawl och vi har kurser enbart för kvinnor. De flesta av våra simskolor bedrivs på kvällstid eller under helgerna.

Som simlärare leder du, tillsammans med en kollega, simskoleundervisning för barn, vuxna och personer med särskilda behov. Du har ett helhetsansvar för undervisningen och är delaktig i både planering, genomförande och uppföljning av aktiviteterna. På alla anläggningar finns en simskoleansvarig som har det övergripande ansvaret för simskoleundervisningen och samordnar simlärarna.

Vem söker vi?

Vi ser helst att du är 18 år fyllda för att arbeta som simlärare. Är du redan utbildad simlärare är det så klart positivt, annars har du möjlighet att gå Stockholms stads interna simlärarutbildning.

Du behöver ha tillräckligt goda kunskaper i svenska i tal och skrift för att obehindrat kunna kommunicera med barn och föräldrar och skriva enklare anteckningar. Det är meriterande om du kan tala andra språk än svenska. Det är viktigt att du kan anpassa din kommunikation efter person och situation.

Simkunnighet är givetvis ett krav och under rekryteringsprocessen kommer du att få genomgå ett arbetsprov som består av att falla i på djupt vatten och sedan simma 200m varav 50m på rygg. Du behöver klara ett djupdyk på mellan 2m och 5m beroende på vilken anläggning du arbetar på.

För att passa in hos oss behöver du kunna se till hela verksamhetens bästa och ha lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Som simlärare är det viktigt att du är pedagogiskt lagd, har ett serviceinriktat sätt och arbetar bra tillsammans med andra.

Ansökan

Du skickar in din intresseanmälan genom att tycka på Logga in och sök här nedan. Du får då ange vilken/vilka anläggningar du är intresserad av att arbeta på och svara på de frågor vi ställer.

Urval sker löpande och utifrån behov på anläggningarna. Har du frågor är du välkommen att kontakta Helene Westerlund, HR-konsult, på tel. 08-508 27 677. Välkommen med din intresseansökan!

Övrigt

För arbete i våra anläggningar tillämpar vi lämplighetsprövning och vi kommer att begära utdrag ur polisens belastningsregister innan tillsättning. Eftersom handläggningstiden är lång ber vi dig att redan nu begära ett registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg.

Logga in och sök jobbet