Stockholms Stad, Socialförvaltningen, Framtid Stockholm, Ungdomsjouren

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Framtid Stockholm är en central enhet inom Socialförvaltningen. Enheten arbetar med öppenvårdsinsatser för barn och unga, samt strukturerade föräldrastödsprogram. Framtid Stockholm erbjuder ett likvärdigt och transparent utbud av stöd- och behandlingsinsatser och ska vara en enkel ingång för ungdomar, föräldrar och samarbetsparter. Framtid Stockholms och Socialförvaltningen ledord är Resultat, Evidens och Samarbete, RES. RES ska genomsyra allt arbete inom Framtid Stockholm.

 Framtid Stockholm består av MiniMaria Stockholm, Särskilt Kvalificerad Kontaktperson, Ungdomstjänst, BSFT( kort strategisk familjeterapi), Ungdomsjourens olika uppsökande verksamheter, Socialtjänst hos polis, PLUS samt MST Sverige. Enheten är samlokaliserad med Beroendecentrum, Stockholms Läns Landsting, på adressen Rosenlundsgatan 44 B.

 Framtid Stockholm har fått ett politiskt uppdrag att starta upp en filial i Järvaområdet som består avstadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. Framtid Stockholm Järva ska komplettera dessa stadsdelar avseende öppenvårdsinsatser och uppsökande fältförlagt arbete.

Arbetsbeskrivning

Ungdomsjourens socialsekreterare, Ungdomsuppsökarna, bedriver socialt uppsökande arbete av barn och ungdomar som vistas i riskmiljöer i Stockholms City och i anslutning till tunnelbanans mest utsatta knutpunkter. Ungdomsjouren medverkar till att barn, ungdomar och deras familjer får tillgång till relevanta stöd- och behandlingsinsatser. Socialsekreterarna arbetar på uppdrag av bland annat föräldrar, lokal socialtjänst, institutioner och polis.

Ungdomsjouren är en grupp med drivna, professionella medarbetare som verkar i serviceinriktad positiv anda och är en central resurs i staden som även arbetar med utvecklingsprojekt inom bland annat människohandel och narkotikafrågor.

Vi strävar efter att forma en grupp med olika erfarenhet, könstillhörighet, kulturell bakgrund och ålder. Ungdomsjouren samordnar även stadens uppsökande arbete vid så kallade extraordinära situationer. Detta uppdrag innefattar bl.a. att vara Socialjourens förlängda arm. Socialsekreterarna vid Ungdomsjouren har ett brett kontaktnät och ett nära samarbete med andra myndigheter och frivilligorganisationer som arbetar med barn och ungdomar. Tjänsten innebär ingen myndighetsutövning.

Tjänsten innebär arbete dagtid, kvällstid och helger.

Kvalifikationer

- Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som ensamt eller i kombination med erfarenhet bedöms som likvärdig.

- MI-utbildning är meriterande.

- Minst 1 års arbetslivserfarenhet.

- Erfarenhet av uppsökande arbete är meriterande.

- Kunskaper om och erfarenhet av socialtjänstens organisation och verksamhet.

- Meriterande om du kan persiska (dari) och/eller arabiska.

- B – körkort är ett krav.

 

Övrigt:

Vi kommer lägga stor vikt vid följande kompetenser: Vi söker dig som är flexibel och trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer samt fokuserar på rätt saker. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar individer och tar med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs. Du har förmåga att sätta dig in i andras perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du är tydlig i din kommunikation samtidigt som du lyssnar och är mottaglig för motparten. Erfarenheter av och förmåga att samverka är meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-09-01 eller enlig överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/3031
Kontakt
  • Therese Travis, Bitr enhetschef, 08-508 25 584
Facklig företrädare
  • Per Broman, Vision., 08-508 25 580
  • Ann-Marie Strömberg, Saco, 08- 508 25 335
Publicerat 2017-07-17
Sista ansökningsdag 2017-08-06

Tillbaka till lediga jobb