Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede Årsta Vantör är en av 14 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.

Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Vi strävar hela tiden efter att Enskede Årsta Vantör ska vara ett stadsdelsområde för alla. Våra fokusområden är: Attraktiv arbetsgivare, jämställdhet och bemötande.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.

Arbetsplatsbeskrivning

Under förutsättning att erforderliga beslut fattas söker vi nu en tredje samhällsvägledare till vårt medborgarkontor i Rågsved. Tjänsten kommer även att innefatta arbete i stadsdelsförvaltningens reception på Slakthusplan 8 och ge samhällsvägledning där. De tre samhällsvägledarna kommer att arbete både i Rågsved och på Slakthusplan, på ett rullande schema. Organisatoriskt tillhör verksamheten enheten för Utveckling och främjande arbete, där ingår bland annat Rågsved och Östberga Community Center, fältassistenter och öppna förskolor. .

Arbetsbeskrivning

Samhällsvägledaren har som mål att arbeta för att medborgare i Enskede-Årsta-Vantör själva ska kunna få tillgång till samhällets service- och stödfunktioner på ett bra och smidigt sätt. Din roll som samhällsvägledare innebär att: - du på ett pedagogiskt sätt ger information och vägledning till allmänheten i kommunala frågor och andra samhällsfrågor - visa hur man kan vara delaktig i samhället genom att länka till olika funktioner och stötta i att knyta kontakter med olika verksamheter. - bidrar till att utveckla verksamheten så att den möter upp medborgarnas behov på bästa sätt Du kommer tillsammans med två kollegor bemanna det nystartade Medborgarkontoret i Rågsved samt erbjuda samhällsvägledning i receptionen på förvaltningens hus på Slakthusplan. Arbetet innebär samverkan och samarbete med övriga verksamheter inom enheten men även inom förvaltningen och externt i och utanför staden.

KvalifikationerVi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning samt god kännedom om offentlig verksamhet inom stadsdelsförvaltningen och staden men även i viss mån andra myndigheter och ideell sektor. Meriterande med erfarenhet från serviceyrket och kommunal verksamhet samt intresse av att arbeta med personer olika bakgrunder. Som person är du social, trygg, stabil, flexibel och självgående i ditt arbete. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på svenska, gärna även på andra språk. Du har en pedagogisk förmåga och är lugn i din framtoning. Du har mycket god kunskap om hur du skaffar dig information, samt IT- och dokumentationsvana. Viktigt för tjänsten är även att du har att stort samhällsintresse och drivs av att ge god service samt har god samarbetsförmåga. För att trivas i denna roll drivs du av det personliga mötet samt tycker om att arbeta problemlösande och flexibelt. Personlig lämplighet kommer att vara av vikt i urvalet.

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2017-11-01
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Rågsved och Johanneshov
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6347
Kontakt
  • Jenny Bertvall, 0850820719
Facklig företrädare
  • Eva Fagerhem, Vision, 08-508 20 114
  • Daniel Knudsen, SACO, 08-508 14 675
Publicerat 2017-09-20
Sista ansökningsdag 2017-10-15

Tillbaka till lediga jobb