Stockholms Stad, Arbetsmarknadsförvaltningen, Ekonomistaben

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade
arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.

Ekonomistabens uppdrag är att stödja, styra och kontrollera förvaltningens chefer i deras arbete för stockholmarna. Staben har expertkompetens inom områdena styrning- och uppföljning avseende budget och verksamhet, hantering av verksamhetsstatistik, löpande redovisning och bokslut, upphandling och inköp samt strategiska lokal- och säkerhetsfrågor. Ekonomistaben ansvarar även för samordning av stadens återsökning av vissa statsbidrag för flyktingmottagande. Staben jobbar utifrån mottot att det som chef i förvaltningen ska vara ”lätt att göra rätt”.

På ekonomistaben arbetar idag sexton medarbetare varav en statistiker och vi utökar nu med ytterligare en statistiker.

Arbetsbeskrivning

I din roll som statistiker stöttar du verksamhetschefer, förvaltningsledning och andra nyckelpersoner med uttag och analys av verksamhetsstatistik. Du arbetar i olika verktyg och system såsom exempelvis access, excel, BER och Flai. Du hanterar stora datamängder och gör kvalificerade analyser av orsakssamband, trender och avvikelser. I rollen ingår att på ett pedagogiskt sätt, både i tal och i skrift, kunna förklara underliggande faktorer, samband, antaganden m.m. på ett pedagogiskt sätt. Du kommer främst att arbeta med verksamheten Vuxenutbildning Stockholm men även inom förvaltningens verksamhet för arbetsmarknadsåtgärder, Jobbtorg Stockholm. Viktiga samarbetspartners är chefer inom verksamheten, statistiker och controller. I denna roll rapporterar du direkt till förvaltningens ekonomichef men jobbar på daglig basis med berörda verksamhetsansvariga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom exempelvis nationalekonomi eller statistik. Du har erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll där du arbetat med stora statistiska underlag och är van att göra analyser. Har du dessutom erfarenhet och/eller kunskap inom verksamhetsområdena vuxenutbildning och arbetsmarknadsåtgärder ses det som meriterande.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du är initiativtagande, strukturerad och du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd, lyssnar och kommunicerar på ett smidigt och konstruktivt sätt. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och kan förmedla även komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt anpassat till mottagaren. Du har en mycket god analytisk förmåga och är både kvalitetsmedveten och noggrann.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. 

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6739
Kontakt
  • Charlotte Goliath, Ekonomichef, 08-508 35 513
  • Anna Nordahl, HR-konsult, 08-508 11 734
Facklig företrädare
  • Georg Ingelsson, Saco, 08-508 35 626
  • Per Broman, Vision, 076-8254801
Publicerat 2017-10-13
Sista ansökningsdag 2017-10-29

Tillbaka till lediga jobb