Stockholms Stad, Skärholmen SDF, Förskola och fritid, Förskoleenhet 2

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 14 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 35.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!

Förskoleenhet 2 Bredäng-Sätra består av sex förskolor. Våra förskolor ligger i närhet till fina naturområden och med goda kommunikationer!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en förskollärare till en av våra yngrebarnsavdelningar. Som förskollärare ansvarar du för att leda det pedagogiska arbetet i enlighet med förskolans styrdokument och ska lägga grunden för den undervisning som ska bedrivas i förskolan. Detta innebär att ansvara för planering och utvärdering av den pedagogiska verksamheten i samråd med ditt arbetslag. Du använder observation, dokumentation och analys som utgångspunkt i arbetet.

Hos oss kan vi erbjuda dig:

  • Pedagogiska nätverk
  • Schemalagd reflektionstid såväl enskilt som i grupp
  • Pedagogisk handledning och regelbunden kompetensutveckling
  • Stadsdelsövergripande förskollärarnätverk
  • Arbetskläder
  • Subventionerat årskort i stadens badanläggningar och gym

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Du har kännedom om förskolans styrdokument och förståelse för hur det kan omsättas i praktiken. Vidare vet du hur pedagogisk dokumentation används som en del i kvalitetsarbetet. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft av att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, lyhörd och initiativtagande med ett tydligt barnfokus. Detta återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående och professionell i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har mod att agera och har en god självinsikt. Du är även analytisk och har en ledarskapsförmåga samt skapar delaktighet kring uppdraget. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och den verksamhet du befinner dig i.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skärholmens stadsdelsförvaltning
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6846
Kontakt
  • Ana Kvarström, biträdande förskolechef, 08-50824442
Facklig företrädare
  • Farah Waly, Lärarförbundet, 08-508 244 07
Publicerat 2017-10-13
Sista ansökningsdag 2017-11-03

Tillbaka till lediga jobb