Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vill du också ha ett av Sveriges viktigaste jobb? Hägersten-Liljeholmen är ett av Stockholms snabbast växande stadsdelsområden. Redan i dag bor här omkring 85 000 personer. Vi på stadsdelsförvaltningen tillhandahåller invånarna stöd och service inom bland annat förskola, social omsorg och äldreomsorg. Våra 2 300 medarbetare är den viktigaste anledningen till att våra verksamheter håller så hög kvalitet. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utvecklas med oss!

Den kommunala förskoleverksamheten hos oss är den största i Stockholms stad och vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med verksamhetens utveckling utifrån det kompetenta barnet och en lärande organisation. Våra medarbetare är den viktigaste förutsättningen för att vår förskoleverksamhet ska hålla en hög kvalitet!

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bli en del av vårt team?

Vi är en enhet med tre förskolor belägna i Midsommarkransen och Nybohov. Tjänsterna är på Kastanjens förskolor, i en storbarnsgrupp 3-5 år och i en yngrebarnsgrupp 1-3 år. Vi arbetar utforskande utifrån Reggio- Emilias filosofi där vi genom vårt utforskande arbetssätt skapar utmaningar för barns lärande och utveckling. Vi utgår från barnens erfarenheter, intressen, behov och åsikter. Vi ser oss pedagoger som engagerade medforskare tillsammans med barnen.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Övrigt

Arbetet sker under förskolans öppettider kl. 06.30-18.00 och du ska kunna arbeta enligt ett fast schema måndag till torsdag och rullande fredagar.
Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-03-05
Löneform Månadslön
Anställningen avslutas 2018-06-29
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hägersten-Liljeholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7736
Kontakt
  • Ena Hultell, ena.hultell@stockholm.se
  • Anna Lindmark, anna.lindmark@stockholm.se
Facklig företrädare
  • Kommunal Skärholmen, 08-50848810
Publicerat 2018-01-26
Sista ansökningsdag 2018-02-16

Tillbaka till lediga jobb