Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Förskolan Eriksdalsvillan är en fristående förskola med egen gård i bilfri miljö inom Eriksdalsskolans område på Södermalm. Vi har ca 40 barn fördelade i tre ålderindelade grupper.

Vi söker förskollärare till vår mellanavdelning med ca 15 barn.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen.  Vi har ett utforskande arbetssätt där vi skapar spännande dagar tillsammans. Genom att vara nära barnen och i ständig dialog bygger vi trygga barngrupper som lär och upplever tillsamman.

 Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. 

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 8 januari 2018.
Löneform avtalsenlig månadslön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7738
Publicerat 2017-11-14
Sista ansökningsdag 2017-11-28

Tillbaka till lediga jobb