Stockholms Stad, Rinkeby-Kista SDF, Mottagningsenheten,ekonomiskt bistånd

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.

Rinkeby-Kista har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet.

Vår verksamhet rullar på under sommaren och vi behöver därför förstärkning under dessa månader.

Varför ska du jobba hos oss?
Vi tycker om att jobba och känner ett stort engagemang för vår stadsdel Rinkeby-Kista. Stadsdelen har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer, det tycker vi är både roligt, utmanande och inte minst lärorikt och meningsfullt. Vi är en enhet med högt i tak och vi ställer alltid upp för varandra.

Vilka är vi?
Mottagningsenheten består av två team samt stadsdelens kassafunktion. Enheten ingår i verksamhetsområdet individ och familj och arbetar med nya hushåll som vill ansöka om ekonomiskt bistånd. Därutöver finns ett boteam som ansvarar för olika boenderelaterade uppdrag. I mottagningsteamet arbetar nio socialsekreterare, en ekonomihandläggare, fyra administrativa assistenter samt två biträdande enhetschefer.

Så ser din arbetsdag ut
Rollen som socialsekreterare kommer att anpassas efter dig beroende på vilka erfarenheter du har med dig och hur du är som person. Våra socialsekreterare gör snabba och rättssäkra bedömningar och samarbetar ofta med andra enheter inom förvaltningen. Här sker första kontakten med klienten som sedan bokas vidare till enheten för ekonomiskt bistånd eller får rätt information för att klara sig på egen hand, alternativt hänvisas till rätt instans. Våra socialsekreterare handlägger ibland själva kortvariga ärenden. Under sommaren handlar det om de studenter som inte fått ett arbete under studieuppehållet.

Som stöd i arbetet har vi under sommarmånaderna gemensamma ärendedragningar varje morgon samt enskild ärendedragning med biträdande enhetschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete där den ena dagen inte är den andra lik!                       

För att passa i rollen som Socialsekreterare vill vi att du:

- Studerar eller har avslutade studier inom socionomprogrammet alternativt annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
- Har god kännedom om socialförsäkringssystemet.

Erfarenhet av socialt utredningsarbete är meriterande, gärna inom ekonomiskt bistånd.

Eftersom arbetet ofta innebär att möta människor med en komplex livssituation är det viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Det är viktigt att du är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet som myndighetsutövare.

Som person har du en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt och med individen i fokus. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni 2018
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Arbetet pågår mellan den 1/6 – 31/8
Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/877
Kontakt
  • Kristina Grape, 0850801240
Facklig företrädare
  • Ata Hosseini, Vision, 08-508 010 00 (växeln)
  • Ami Gustafson, SACO, 08-508 010 00 (växeln)
Publicerat 2018-02-14
Sista ansökningsdag 2018-03-07

Tillbaka till lediga jobb