Stockholms Stad, Kulturförvaltningen, Administrativa staben

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Kulturförvaltningen arbetar för att det kulturella utbudet i Stockholm ska bestå av en mångfald av olika uttryck, utbud och möjligheter och samtidigt innehålla både bredd och spets. Kulturförvaltningen ansvarar för huvuddelen av de kommunalt drivna kulturverksamheterna och ger stöd till det fria kulturlivet.

Kulturförvaltningen har ca 1000 medarbetare och omfattar Kulturskolan, Stockholms stadsbibliotek, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, och Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag. Evenemangsavdelningen arrangerar stora publika evenemang som till exempel Stockholms kulturfestival och ungdomsfestivalen We Are Sthlm. Kulturförvaltningens verksamheter har ca 11 miljoner besök varje år. En utmaning för kulturförvaltningen är att nå fler, och grupper som vi inte når idag. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter, vilket ställer höga krav på medarbetarnas kompetens och engagemang. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Administrativa staben är en del av helheten på kulturförvaltningen och arbetar nära dess avdelningar. Vi erbjuder ett spännande, utvecklande och självständigt arbete i en intressant organisation med många olika verksamheter. Administrativa staben har ett övergripande ansvar för hela förvaltningen gällande ekonomi, HR-frågor, IT, lokal och säkerhet, kansli och arkiv. Staben är en strategisk resurs för hela förvaltningen.

Ekonomienheten ingår i administrativa staben och har det övergripande ansvaret för förvaltningens ekonomistyrning, redovisning, budget- och uppföljningsarbete inklusive tertialrapporter, bokslut och verksamhetsberättelse. Enheten ansvarar även för att utbilda och ge stöd till verksamheterna och ta fram styr- och stöddokument inom ekonomiområdet. Inom enheten finns också ansvaret för olika styr- och rapportsystem samt samordning av internkontroll. Ekonomienheten består idag av fem medarbetare fördelat på tre controllers, en redovisningsansvarig och en redovisningsadministratör.

Vi arbetar aktivitetsbaserat i fina lokaler på Askebykroken 13 i Rinkeby.

Vi erbjuder dig

 • Stimulerande arbetsuppgifter och brett nätverk inom kultursektorn.
 • Ett omväxlande och utvecklande arbete där du får förmånen att arbeta med flera olika verksamheter inom förvaltningen.
 • En bra arbetsmiljö med en positiv anda.
 • Goda kompetensutvecklingsmöjligheter.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef leder och utvecklar du arbetet inom förvaltningens ekonomienhet. Det innebär att du ansvarar för ekonomistyrning och processen för verksamhetsplanering, internkontroll och uppföljning.

Ansvarsområdet innefattar även arbete med budget, redovisning, delårsbokslut och årsredovisning. Du bistår också med stöd till förvaltningens chefer i ekonomiska frågor samt deltar och håller i utbildningar. Du driver utvecklingsarbete inom ekonomienheten och du driver och deltar även i förvaltningsövergripande utvecklingsarbete. Du rapporterar direkt till avdelningschefen och du ingår i

den administrativa stabens ledningsgrupp samt adjungeras till förvaltningsledningen i samband med behandling av viktiga ekonomiärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen med inriktning mot ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig alternativt gedigen erfarenhet av arbete inom ekonomi som vi bedömer som motsvarande.
 • Flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete så som ekonomistyrning, redovisning och uppföljningsarbete.

Eftersom du kommer att skriva dokument som till exempel tjänsteutlåtanden, ekonomiska analyser, verksamhetsberättelser, tertialrapporter och remissvar så är det viktigt att du uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift på svenska.

Meriterande:

 • Erfarenhet som ekonomichef eller arbetsledande befattning
 • Erfarenhet av budget- och uppföljningsarbete i en politiskt styrd organisation
 • Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

För att trivas i din roll som ekonomichef hos oss behöver du motiveras och drivas av utvecklings- och förbättringsarbete. Du är en tydlig, tillgänglig och stabil ledare med integritet och gott omdöme. Vi ser att du har mycket god samarbetsförmåga och skapar engagemang och delaktighet i din ledarroll. Vidare är du strategisk och kommunikativ vilket gör att du på ett pedagogiskt sätt för fram viktiga frågor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1574
Kontakt
 • Lena Nilsson, Administrativ chef, 08 50831902
 • Jessica Colbro, HR-konsult, 08-50811737
Facklig företrädare
 • Görel Norlén, Vision , 08-508 30 163
 • Maria Sundström, Saco , 08-508 31 902
Publicerat 2018-03-13
Sista ansökningsdag 2018-04-02

Tillbaka till lediga jobb