Stockholms Stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Beckombergaskolan är en omtyckt F-6 skola som ligger i Bromma. Skolan har ca 570 elever och ca 95 anställda. Skolan har kompetenta och lösningsinriktade medarbetare med stort intresse och engagemang för elevernas utveckling och lärande. Skolans förstelärare leder tillsammans med den pedagogiska ledningsgruppen vidareutvecklingen av undervisningen. Vi vill ge eleverna en trygg, harmonisk och kunskapsutvecklande skolgång. Vi vill att våra elever ska ha roligt i skolan. Beckombergaskolan ska vara en skola att trivas i. De senaste åren har skolan vuxit mycket. Det innebär ett behov av att både bevara väl upparbetade rutiner och traditioner och samtidigt utveckla dem i takt med att skolan växer. Våra fritidshem och vår fritidsklubb håller mycket hög kvalitet och vi har ett gott samarbete mellan hem och skola. Skolan har fina lokaler och en fantastisk skolgård. Vår restaurang Matlunden har eget tillagningskök och serverar varmrätt, soppa och salladsbord varje dag.

Vi söker dig som är en kommunikativ och tydlig speciallärare alternativt specialpedagog; som tycker om att arbeta tillsammans med andra professioner och som har en förmåga att se helheter och vill vara med och utveckla verksamheten. Vi har lagt mycket tid på att upparbeta bra rutiner för teamets arbete, vilket också gett goda resultat. Vi strävar efter att arbeta förebyggande och främjande och gör det i täta möten, både i teamet och med lärare och pedagoger. Här kan du läsa mera om vår skola: http://beckombergaskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Du arbetar som speciallärare alternativt specialpedagog. Beroende på din kompetens, erfarenhet och inriktning arbetar du både med övergripande elevhälsofrågor och har undervisning för elever i behov av särskilt stöd. I det övergripande arbetet ingår bland annat stöd; coachning och handledning av pedagoger enskilt eller i grupp utifrån elevers olika behov. Du samarbetar med lärare och pedagoger och planerar, genomför och följer upp undervisning med elever i behov av särskilt stöd. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, biträdande rektorer, specialpedagoger, speciallärare, svenska som andraspråkslärare, studiopedagoger, skolsköterska, kurator och psykolog. Du bidrar till elevhälsoteamets utveckling med dina kunskaper och erfarenheter och är elevhälsoteamets representant och kontaktperson i en/två tvärprofessionella arbetsgrupper. Elevhälsoteamet arbetar både elevhälsofrämjande för alla elever, förebyggande när det gäller identifierade behov och åtgärdande för att följa upp behov som uppstår.

Kvalifikationer

Vi söker en specialpedagog alternativt speciallärare med utbildning och erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd samt handledning/coachning av lärare/pedagoger. Du är legitimerad specialpedagog/speciallärare.

Du är tydlig, strukturerad, effektiv och har lätt för att samarbeta med både elever och andra pedagoger. Du är trygg i dig själv, prestigelös, lösningsfokuserad och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har lätt för att skapa relationer och kan leda och motivera andra. Du är flexibel och både vill och kan arbeta självständigt såväl som i team. Det är meriterande om du har erfarenheter/utbildning i något av exempelvis dyslexi, språkstörning, grundsärskoleverksamhet, föräldrastödsprogram, bemötande av vårdnadshavare till elever i behov av särskilt stöd. Erfarenhet krävs.

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-08-13 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3394
Kontakt
  • Cecilia Grahn, 0850842763
  • Anna Jansson, 0850842762
Facklig företrädare
  • Anna Nord, LR, 08-50842800
  • Carin Eriksson, Lärarförbundet, 08-50842800
Publicerat 2018-08-02
Sista ansökningsdag 2018-08-16

Tillbaka till lediga jobb