Stockholms Stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Arbetsplatsbeskrivning

Spånga Sundby förskoleenhet består av fyra förskolor i varierande storlek. Förskolorna ligger i gamla Spånga-området. Vi behöver inför vårterminen 2019 utöka vårt pedagoglag och söker därför utbildad, legitimerad förskollärare. Vi har idag en hög andel utbildade förskollärare. Vill du vara och bidra till ytterligare höjning - sök!

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare på förskola inom Spånga Sundby kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar.

Vi strävar efter att arbeta projektinriktat och med ett utforskande arbetssätt. Vår målsättning är att miljöerna ska vara tillgängliga för barnen och innehålla varierat material. Barnen ska ha möjlighet att uttrycka sig genom många olika språk och uttryckssätt. Vi arbetar i både små och stora grupper, där barnen får arbeta utifrån sina förutsättningar, intressen och behov. Pedagogisk dokumentation används som verktyg för att synliggöra barns lärande.

Förskolorna har schemalagd reflektionstid och en pedagogista som handleder. Vi lägger särskild fokus på en uppföljningsmodell som bygger på pedagogisk dokumentation, utifrån vilken förskolans pedagoger och barn reflekterar tillsammans. Uppföljningsmodellen kallas för ”MoRs” (Mål och Resultatstyrning).

Vi strävar efter att ha ett nära samarbete i vår enhet. Vi möts i olika pedagoggrupper i enheten och till viss del även i olika nätverk utanför vår egen enhet.

Nyexaminerade förskollärare erbjuds stöd av en mentor. Det finns en organisation, där man har möjlighet att träffa nyexaminerade kollegor, både från den egna enheten men också i övriga stadsdelen. För dig som har arbetat ett tag, men blir ny i stadsdelen, finns det en utarbetad plan för introduktionsår.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarexamen och legitimation, är väl insatt i förskolans styrdokument och har pedagogisk insikt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och arbetslagsledning. Specialkunskaper inom bild, musik, dans och /eller drama är meriterande.

Du har en förmåga att kritiskt granska arbetssätt, förhållningssätt och verksamhet. Du har en helhetssyn i förhållande till ditt uppdrag och kan planera, genomföra, följa upp och utvärdera verksamheten med kollegor och tillsammans med barnen.

Vi söker dig som förstår uppdraget och har barnens bästa i fokus. Du är väl medveten om att förskolans verksamhet ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och du praktiserar därefter. Du bidrar till god arbetsmiljö genom en positiv inställning och möter barnen där de befinner sig. Du är väl medveten om vad pedagogisk dokumentation innebär och använder det som en grund för reflektion, diskussion och utveckling i det projekterande arbetet. Detta gör du tillsammans med kollegor, barn och föräldrar. Vi söker dig som är flexibel och vill arbeta med barn i alla åldrar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2018, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Spånga Sundby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4466
Kontakt
  • Elisabeth Näslund-Holm, Förskolechef, 08-50841196, 076-1241196
  • Theodora Rosell, Biträdande förskolechef, 08-50841185, 076-1241185
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, 08-50844223
Publicerat 2018-06-21
Sista ansökningsdag 2018-07-05

Tillbaka till lediga jobb