Stockholms Stad, Södermalm SDF, Enheten för ekonomiskt bistånd

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för ekonomiskt bistånd är en enhet med 34 medarbetare och tre chefer fördelat på tre arbetsgrupper: Mottagning, Utredning och Samordning och stöd. Varje grupp har en biträdande enhetschef som leder och fördelar arbetet. På enheten finns även två samordnare. Enheten för ekonomiskt bistånd har två huvuduppdrag: 1, Bidra till att hitta lösningar till människors självförsörjning med fokus på att den enskilde ska bli självständig och självförsörjande. 2, Under tiden pröva rätten till ekonomiskt bistånd enligt gällande lagar/riktlinjer och praxis. Vi söker nu dig som vill jobba som vikarie hos oss då en av medarbetarna går på föräldraledighet. Vikariatet är på 1 år med eventuell förlängning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har erfarenhet av handläggning inom myndighet och offentlig sektor. Vi ser gärna att du är utvecklingsinriktad och har lätt att kommunicera med både klienter och tjänstemän. Ett av de gemensamma målen på Södermalm är, sammanhållen socialtjänst, vilket ställer krav på samverkansförmåga och kommunikation. Meriterande är arbetslivserfarenhet av arbete med nyanlända, etablering , kvotflyktningar och psykisk ohälsa. 

Som handläggare hos oss arbetar du tillsammans med kollegor och träffar klienter, har samverkansmöten med andra myndigheter och samarbetsparter. Som stöd i arbetet har du tillgång till bidragshandläggare för administration av löpande ansökningar om ekonomiskt bistånd. Du har även tillgång till samordnare för komplexa ärenden eller vardagliga arbetsfrågor. Din närmsta chef har löpande dialog med dig om utveckling och arbetsbelastning. På Södermalm har vi en egen utförarenhet vilket möjliggör lättillgänglig arbetsträning och rehab i egen regi. Vi har även Jobbtorg City ett stenkast bort med nära och god samverkan tillsammans med stadens jobbcoacher. Här finns alla möjligheter till god och hållbar planering framåt tillsammans de klienter som står nära men även längre ifrån arbetsmarknaden!

Kvalifikationer

 

 •  är socionom eller har likvärdig akademisk utbildning
 •  har erfarenhet av myndighetsutövning
 •  är självständig och strukturerad
 •  har organisationsförmåga och kan prioritera din tid
 •  har god förmåga till samverkan och dialog
 •  har mycket god administrativ förmåga samt är en god kommunikatör
 •  har grundläggande kunskap om samtalsmetoden, Motiverande samtal(MI).

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 Övrigt

Provanställning kan förekomma.

Södermalms stadsdelsförvaltning tillämpar Vinter- och sommararbetstid samt har ett flextidsavatal.

Förvaltningen arbetar aktivt för en hälsofrämjande arbetsplats. Som anställd har du friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, träningspass erbjuds på arbetsplatsen samt möjlighet att köpa stadens simhallskort till subventionerat pris.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut.
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalms
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/5191
Kontakt
 • Ann-Louise Beckman, biträdande enhetschef, 0850812303
 • Sophia Bergman, biträdande enhetschef, 0850813661
Facklig företrädare
 • Ulf Fogelström, SACO, 0850812 556
 • Jösta Claesson, Vision, 0850825229
Publicerat 2018-08-10
Sista ansökningsdag 2018-08-26

Tillbaka till lediga jobb